Exclusiv Cum au ajuns publice datele oamenilor înscriși în programul Casa Verde? Mircea Fechet: Vinovații vor fi trași la răspundere

Data publicării:
Ministrul Mediului, Mircea Fechet
Ministrul Mediului, Mircea Fechet. Foto: Digi24

Mai mulți oameni înscriși în programul Casa Verde au fost sunați de diverse persoane care le făceau oferte pentru instalarea panourilor solare. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus la Interviurile Digi24 că a trimis Corpul de Control la Administrația Fondului pentru Mediu pentru a vedea cum au ajuns datele personale ale oamenilor înscriși în platformă la anumite firme.

„Eu cred că răspunsul la această întrebare nu îl pot da eu. Corupția fiind asimilată unei infracțiuni, bineînțeles că sunt alte instituții ale statului român care pot să răspundă. În acest moment, Corpul de Control al Ministerului Mediului se află în verificare la Administrația Fondului pentru Mediu, unde verifică dacă se confirmă sau nu acele informații apărute în mass media, care m-au îngrijorat și pe mine, referitoare la faptul că anumiți oameni care și-au introdus datele personale în Platforma AFM. Am rugat directorul Corpului de Control să îmi prezinte concluziile raaportului săptămâna viitoare, să luăm ulterior măsurile necesare”, a spus Fechet.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Întrebat dacă crede Credeți că angajații AFM fac trafic cu datele personale ale oamenilor înscriși în platfoma pentru Casa Verde, ministrul a răspuns: „Eu sper că acest lucru nu s-a întâmplat. Ar fi de o gravitate extremă”.

„Mi s-a spus în schimb că au fost multe societăți comerciale care au copiat platforma AFM și care au pus la dispoziția utilizatorului niște platforme pe care să se „antreneze”, înainte de înscrierea propriu-zisă. Mi-au spus-o oameni care au folosit o astfel de platformă. Nu știu în ce măsură acele persoane și-au pus și datele personale reale. Dacă baza de date a AFM a fost luată de acolo, ca orice altă operațiune electronică, nu are cum să nu lase urme. Iar dacă acest lucru s-a întâmplat, vinovații vor fi trași la răspundere și mă voi asigura că această situație nu se va mai putea repeta.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri