Imagini sfâșietoare în Kenya. Mai multe girafe zac moarte din cauza secetei

Data actualizării: Data publicării:
girafe moarte
Mai multe girafe zac moarte din cauza secetei în Kenya. Foto: Guliver/Getty Images

Imagini sfâșietoare în Kenya. Șase girafe au fost fotografiate în timp ce zac moarte pe pământul uscat. Imaginile surprinse de fotoreporterul Ed Ram arată dezastrul produs de secetă în Kenya, unde oamenii și animalele au ajuns să lupte pentru hrană și apă, scrie The Guardian.

Slăbite, animalele au murit după ce au rămas blocate în noroi, potrivit Getty Images. Girafele încercau să ajungă la un rezervor din apropiere, deși acesta aproape secase, a informat agenția.

Mai multe girafe zac moarte din cauza secetei în Kenya. Foto: Guliver/Getty Images
Mai multe girafe zac moarte din cauza secetei în Kenya. Foto: Guliver/Getty Images

Cadavrele au fost mutate la marginea satului Eyrib din județul Wajir pentru a preveni contaminarea apei din rezervor.

Seceta nu pune în pericol doar viețile animalelor. Se estimează că 2,1 milioane de kenyeni se confruntă cu foamete din cauza secetei severe care afectează jumătate din stat, potrivit avertismentului lansat în septembrie de autoritățile care se ocupă de gestionarea secetei din țară.

„Sursele de apă atât pentru oameni, cât și pentru animale au secat, forțând familiile să meargă pe distanțe mai lungi și provocând tensiuni în rândul comunităților, ceea ce a dus la o creștere a conflictelor intercomunitare”, au declarat reprezentanții ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare în evaluarea sa.

Separat, site-ul local de știri Star a raportat că 4.000 de girafe riscă să fie nimicite de secetă.

Ibrahim Ali, de la sanctuarul de girafe Bour-Algi, a declarat pentru Star că situația s-a înrăutățit din cauza fermelor situate de-a lungul râurilor, care a blocat locurile de băut apă.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri