Video Povestea unui koala fericit. Nu se mai satură de cățărat de când a primit o proteză de picior

Data publicării:
urs koala cu proteza de picior stand sprijinit pe spate
Un urs koala născut fără un picior are acum o proteză confecționată de un tehnician dentar Foto: captură video Digi24

Un urs koala care s-a născut fără un picior nu se mai satură de alergat și cățărat, după ce a primit o proteză medicală. Șansa simpaticului marsupial a fost un tehnician dentar, care s-a hotărât să-și încerce și el priceperea acolo unde eșuaseră specialiștii în proteze mult mai complicate

Faceți cunoștință cu Triumph, un mascul koala extrem de norocos. Nu vă lăsați înșelați de atitudinea aparent indiferentă. Dacă vrea, se poate deplasa rapid, chiar dacă s-a născut fără un picior. Acum, că a primit și o proteză, e de neoprit.

„Din momentul în care i-am pus ghetuța și a făcut primul salt, a luat-o la fugă și a început să se cațere, am plâns pur și simplu”, mărturisește Marley Christian - asistentă veterinară.

„Ursul s-a născut fără un picior și când m-am întâlnit cu Marley m-am gândit, sigur, pot să-i fac un fel de proteză, pentru că la asta mă pricep, fac proteze dentare pentru oameni”, povestește Jon Doulman, tehnicianul dentar care l-a făcut fericit pe ursulețul Triumph.

„Am fost sceptică, dar iată că s-a descurcat de minune”, mărturisește Marley Christian - asistentă veterinară.

„Este foarte norocos, pentru că are o mică umflătură la baza piciorului, probabil că este un început de gleznă, așa că proteza se fixează pe acest ciot și încheietoarea o ține în loc. Are și o mică bandă care îl ajută când merge și chiar când se cațără, este confortabilă pentru el”, explică tehnicianul dentar cum a construit proteza.

Triumph are cinci ani. El a fost salvat în 2017 de asistenta veterinară care are grijă de el și acum. Când l-a găsit era pui și stătea lipit de mama lui care agoniza. După ce l-a luat, salvatoarea lui i-a descoperit și infirmitatea. A apelat la o companie americană de proteze medicale, dar specialiștii acesteia au eșuat. În acel moment a intervenit Jon, un tehnician dentar, care, iată, a reușit să-i redea lui Triumph o șansă pentru a se deplasa mai bine.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri