Sari la conținut

VIDEO. O gorilă a evadat de la Zoo din Londra

O gorilă le-a dat emoţii vizitatorilor de la grădina zoologică din Londra. Animalul de aproape 200 de kilograme a scăpat din ţarcul său şi a pornit pe alei. Cei aproximativ o sută de vizitatori au fost rugaţi să se adăpostească în cafenelele din incinta parcului zoo.

Zeci de poliţişti înarmaţi au ajuns rapid la faţa locului, dar nu a fost nevoie de intervenţia lor. Medicii veterinari au reuşit să tranchilizeze gorila şi să o transporte înapoi, în cuşcă.

Acest caz a readus în atenţie riscul pe care-l reprezintă animalele sălbatice ţinute în captivitate. Totul, în contextul în care la inaugurarea grădinii zoologice, în 2007, au existat voci care cereau îmbunătăţirea măsurilor de securitate.

Personalul nostru a reacţionat rapid, iar Kumbuka a fost tranchilizată şi transportată înapoi, în ţarcul său. Sunt fericit să vă spun că dincolo de toate acestea, Kumbuka e în ţarcul său şi interacţionează cu familia sa. Avem proceduri de urgenţă pe care le exersăm anual, inclusiv cu serviciile de urgenţă şi chiar şi atunci când e vorba de exerciţii, ducem oamenii în locuri sigure,” a declarat Malcolm Fitzpatrick, reprezentant al grădinii zoologice din Londra.