VIDEO. Ratonii de la Zoo Craiova, mari amatori de înghețată

Data publicării:
Children's Miracle Network Classic - Round One

Doi ratoni fac senzaţie la Zoo Craiova. Vizitatorii vin special să-i vadă şi nu rezistă tentaţiei de a le aduce desertul lor preferat - îngheţata. Evident, spre nemulţumirea medicilor veterinari, care nu mai ştiu cum să-i convingă pe oameni că dulciurile nu le fac deloc bine animalelor.

În fiecare zi, cei doi ratoni de la Grădina Zoologică își primesc porţia de înghețată de la vizitatorii Grădinii Zoologice. Nu refuză nici pufuleţii sau porumbul fiert.

Cei doi ratoni au fost aduşi de la o grădină zoologică din Suceva în urmă cu un an și s-au acomodat imediat. Au un meniu fix, care trebuie respectat întocmai.

Laurențiu Păun, administratorul Grădinii Zoologice din Craiova: „Între 200 și 600 de grame de carne. Fructe, legume.”

Deşi nu prea le face bine, îngheţata rămâne preferata lor, spre nemulţumirea specialiştilor.

Doru Safta, medic veterinar: „Ținând cont de ratonul în captivitate, eu cred că nu este o soluţie bună să fie hrănit cu dulciuri, îngheţată, eu ştiu... paste făinoase, ş.a.m.d. Cred că ar trebui restricţionat acest tip de comportament chiar dacă oamenii o fac din dragoste pentru animale.”

Laurențiu Păun, administratorul Grădinii Zoologice din Craiova: „Le spun bandiții mascați, sunt foarte ingenioși dacă zăvoarele nu sunt închise ca lumea le deschid și primul loc unde îi găsești e un tomberon de gunoi, căutând să vadă ce e acolo.”

Grădina Zoologică din Craiova găzduiește peste 50 de specii de animale. A fost inaugurată acum mai bine de un secol, în anul 1906, fiind una dintre cele mai vechi din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri