Secretele campionului mondial la patiserie

Data actualizării: Data publicării:
patiser francez

Multă muncă, pasiune şi încă mai mult suflet. Sunt secretele celui mai tânăr campion mondial la patiserie, care este invitatul de onoare al Sărbătorii gastronomiei franceze la Bucureşti. Într-un interviu pentru Digi24, Yazid Ichemrahen a prezentat şi propria variantă a unei prăjituri clasice: Foret Noire în formă de cireaşă.

Yazid Ichemrahen a devenit campion al Franţei la 19 ani, iar la numai 22 de ani a câştigat titlul mondial. La Bucureşti a prezentat prăjitura cu care a fost selectat la Salonul Mondial al Ciocolatei: un Foret Noir în formă de cireaşă, cu codiţă din vanilie şi frunzuliţă aurită.

Yazid Ichemrahen, campion mondial la patiserie: „Avem o crustă fină de ciocolată. Iată: veţi vedea şi înăuntru. Puteţi vedea un biscuit cu ciocolată. Spumă de ciocolată. Vedeţi roşu cam peste tot: e dulceaţă de cireşe, peste care am adăugat puţină lămâie.”

La o aşa capodoperă lucrează două ore. Costă 16 euro şi este cea mai vândută prăjitură creată de Yazid.

Yazid Ichemrahen, campion mondial la patiserie: „Când degustaţi o prăjitură, diferenţa dintre o prăjitură foarte bună, una bună şi o prăjitură obişnuită este sufletul, sufletul pe care îl punem în produsele noastre, sensibilitatea, iubirea.”

Yazid a împărtăşit reţetele sale de succes într-o carte, publicată recent. El spune că un cofetar ia parte la toate evenimentele importante din viaţa noastră: nuntă, botez, petreceri. Va dezvălui câteva secrete la degustările organizate cu prilejul Sărbătorii Gastronomiei franceze, între 23 şi 25 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri