Sari la conținut

Operat marți pe cord deschis, Silvio Berlusconi face deja glume cu privire la fizicul unei infirmiere

FOTO: Gulliver/ Getty Images

La 30 de secunde după ce a fost dezintubat miercuri dimineața, ora locală 06:00 (04:00 GMT), miliardarul italian, cunoscut pentru pasiunea sa pentru tinere femei, „era deja gata să facă glume”, dând de înțeles că o infirmieră ce l-a îngrijit în timpul nopții avea fizicul necesar pentru a lucra la televiziune, a povestit medicul, potrivit Agerpres.

Într-o manieră mai sobră, chirurgul care a efectuat operația, Ottavio Alfieri, a explicat în timpul acestei conferințe de presă că magnatul media se află într-o „condiție excelentă”. „Este lucid, discută despre tot și eu sunt foarte liniștit”, a dat asigurări șeful secției de chirurgie cardiacă de la spitalul San Raffaele din Milano. Berlusconi a fost îngrijit aici din 7 iunie, la două zile după ce suferise un atac de cord grav.

„Trebuie să fim prudenți, complicațiile mai sunt posibile”, însă, dacă totul va fi bine, pacientul se va putea întoarce acasă înainte de începutul lui iulie, după cinci-șase zile de îngrijiri intensive, apoi alte 10-15 zile de recuperare.

La fel cum a făcut și medicul personal al lui Berlusconi marți, dr. Alfieri a dat asigurări că operația, ce a constat în înlocuirea unei valve aortice, s-a desfășurat „după cum era prevăzut, fără nicio complicație” și că restul inimii pacientului este „într-o condiție excelentă”.

„Inima a repornit imediat” odată intervenția încheiată, a precizat el, adăugând că valva care i-a fost pusă lui Silvio Berlusconi, ce va împlini 80 de ani la sfârșitul lui septembrie, ar trebui să reziste „15-20 de ani, ceea ce ar fi suficient”.