All inclusive pentru medici. Spitalul care oferă gratuit cazare şi masă tinerilor specialiști

Data publicării:
camin curte spital

Marius Potocean este din Reşita. Lucrează de o lună ca medic cardiolog la Spitalul Municipal din Hunedoara. A terminat rezidenţiatul în decembrie. Se gândea să plece în străinătate, dar oferta autorităţilor hunedorene l-a atras.

A contat destul de mult pentru orice tânăr medic debutant. E foarte important să aibă un punct de plecare. M-a determinat în mod important să vin aici în acest spital”, Marius Potocean, medic cardiolog.

Apartamentele au fost amenajate într-o clădire din curtea spitalului. Vecini de palier sunt alţi trei doctori. Doi neurologi şi un specialist în chirurgie plastică. Liviu Oros este unul dintre ei. Are 38 de ani, a studiat medicina la Timișoara și de doi ani de zile locuiește în curtea spitalului la care lucrează.

M-au tentat condițiile foarte bune de lucru. Nu plătesc chirie, și totul se traduce în bani mai puțini de cheltuit”, spune medicul.

Conducerea spitalului spune că nu a fost deloc ușor să-i convingă specialiştii să vină.

Ne-am dus pur și simplu în marile centre universitare unde am stat de vorbă cu medicii tineri care erau în pragul finalizării perioadei de rezidențiat, le-am explicat care sunt avantajele unei cariere la Hunedoara, i-am invitat să vadă spitalul. Degeaba investim în spitale, în infrastructură, în echipamente, dacă nu avem medici, spune Nicușor Ștefan, manager Spitalul Municipal Hunedoara.

Oferim ceea ce am primit în urmă cu 30 de ani când am venit în acest spital ca medic stagiar, și anume cazare și masă gratuită”, spune Carolina Radu, director medical Spitalul Municipal Hunedoara.

În acest an, conducerea unității medicale vrea să amenajeze alte cinci apartamente, iar primăria spune că ia în calcul transformarea unui fost internat de liceu în bloc destinat exclusiv medicilor din alte orașe, care se vor angaja la spitalul din Hunedoara. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri