Ce fel de mișcare ni se potrivește. Recomandări de la un antrenor de fitness

Data publicării:
sport abdomene

În stare de repaus inima are între 50 și 80 de bătăi pe minut. Un antrenament este eficient atunci când inima bate de 110 - 130 de ori într-un minut. De aceea, persoanele care consideră că mersul pe jos este la fel de benefic pentru corp la fel ca și orice antrenament se înșală. Să vedem mai întâi ce înseamnă o jumătate de oră de exerciții pentru sănătate.

„S-a făcut un studiu pentru femei suferinde de depresie și după 6 săptămâni de creștere a acestei activități fizice zi de zi pentru 30 de minute, 56% dintre ele au afirmat că simptomele bolii s-au ameliorat, s-au redus în intensitate și nu au mai fost atât de grave”, a spus Cori Gramescu, antrenor de fitness.

Cele 30 de minute de mișcare în fiecare zi au și alte efecte asupra sistemului nervos: persoanele active au o putere mai mare de concentrare, sunt creative, mai puțin stresate, anxioase sau frustrate.

Beneficiile a 30 de minute de mișcare în fiecare zi:

- risc redus de îmbolnăvire a inimii și de accident vascular cerebral

- îmbunătățire a circulației sângelui

- scăderea colesterolului "rău" (LDL) și creșterea colesterolului "bun" (HDL)

- reducerea tensiunii arteriale crescute și previne apariția hipertensiunii arteriale 

O jumătate de oră de sport pe zi aduce beneficii și asupra sistemului osos. Oasele vor deveni mai puternice, articulațiile mai flexibile. În plus, durerile de spate se vor reduce semnificativ, veți avea o postură mai bună, iar riscul de osteoporoză și implicit de fracturi va scădea. Dacă sunteți o persoană sedentară și vreți să schimbați acest lucru, pentru început ar trebui să mergeți la medic să vă verificați starea generală de sănătate.

„Dacă ne doare spatele nu recomandăm și nu ar trebui să facem niciodată antrenamente f intense care pun accentul pe schimbările de nivel, pe opriri bruște, sărituri puternice pentru că toate impacteaza articulațiile. Dacă avem probleme și avem o supraponderabilitate sau o obezitate deja instalată, cea mai mare greșeală e să începem cu un antrenament foarte intens, foarte solicitant. Nu ne va ajută să slăbim, ne vom simți chiar rău, există chiar riscul să ne îmbolnăvim, pentru că de obicei supraponderabilitatea și obezitatea vin asociate cu boli vasculare”, a explicat Cori Gramescu, antrenor de fitness.

De asemenea, antrenamentele făcute greșit pot fi periculoase: de la entorse la rupturi de ligament sau puseuri de tensiune. De aceea este bine ca începătorii să meargă la clase special concepute pentru ei. Dacă alergați țineți minte că fără o pereche specială de încălțăminte pot apărea afecțiuni la nivelul tălpii piciorului.

Nu doar alergatul trebuie să facă parte din viață dumneavoastră. Tipurile de efort trebuie alternate. Așa că dacă într-o zi alergați, în alta puteți face dans, yoga sau antrenamente cu greutăți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri