Cum a evoluat traficul de organe din cauza crizei

Data publicării:
2002traficanti-50591

Din cauza sărăciei, femeile din Spania îşi vând des ovulele, iar bărbaţii sunt şi ei clienţi fideli ai băncilor de spermă.

Bărbaţii primesc 50 de euro pentru fiecare donaţie şi pot face acest lucru o dată pe săptămână, pe o perioadă de trei luni. Jurnaliştii arată că preţul organelor şi fluidelor umane traficate ilegal e diferit de la o ţară la alta. Şi că, una dintre cele mai căutate ţări este Ucraina. Nici cadavrele nu scapă de mâna mafioţilor aici.

„În ziua înmormântării, am observat că băiatul nostru are tăieturi adânci pe corp și soțul meu a spus că i-au luat părți din corp”, povestește o femeie.

În Germania, donatorii de sânge pot primi 23 de euro. Unele centre din Statele Unite oferă 50 de dolari pentru donarea de trombocite. O clinică din California plătea chiar 200 de dolari pentru 50 de centimetri cubi de măduvă osoasă, iar pentru prelevarea leucocitelor se ofereau 750 de dolari.

Prețul creşte semnificativ în cazul unor organe vitale. Un rinichi adus ilegal din Pakistan ajunge la 150.000 de dolari în Statele Unite, în condițiile în care donatorul primește cel mult 2.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri