Sari la conținut

Dacă nu ai primit cardul de sănătate, îl poți solicita online. Iată ce trebuie să faci 

 

Persoanele care nu şi-au primit prin poştă cardul naţional de sănătate pot verifica online, prin intermediul unei aplicaţii, dacă acesta a fos returnat la CASMB. În cazul în care cardul este la CASMB, asiguraţii pot folosi aplicaţia pentru a solicita eliberarea acestuia.

Pentru a-şi obţine cardul, asiguraţii trebuie să urmeze câțiva paşi. În primul rând, se verifică existenţa cardului în aplicaţia de pe site-ul CASMB. Informaţiile necesare în acest sens sunt codul numeric personal şi un cod de verificare ce poate fi găsit în aplicaţie. Dacă aplicaţia informează că acesta este la CASMB, se completează datele privind cererea de eliberare (nume, adresa de e-mail, număr de telefon mobil), fără a se folosi diacritice.

Solicitantul va primi automat, pe adresa de e-mail introdusă, un document ce trebuie tipărit şi semnat, apoi trebuie să aştepte primirea unui SMS de confirmare referitor la ridicarea cardului. În urma primirii SMS-ului, solicitantul se poate prezenţa cu cererea la sediul CASMB din Str. Vasile Lascăr, nr. 27.

Totodată, există şi varianta depunerii unei cereri de eliberare a cardului direct la o registratură a CASMB (sau transmiterea acesteia prin poştă).  

DESCARCĂ TOATE DOCUMENTELE NECESARE DE AICI

CNAS: De la 1 mai, cardul de sănătate intră în vigoare și vor fi validate doar acele servicii confirmate de card 

Reamintim că președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat că începând de la 1 mai serviciile de sănătate vor fi decontate de casă doar pe baza cardului de sănătate și că până în prezent au fost validate aproximativ 4 milioane de carduri din cele 14 milioane tipărite.