Deces suspect. O tânără din Buzău a murit la două săptămâni după ce a născut

Data publicării:
buzau

Tânăra în vârstă de 18 ani a ajuns la Maternitatea din Buzău în urmă cu trei săptămâni. Atunci a adus pe lume, prin cezariană, un copil perfect sănătos. La o săptămână după externare, mama a început să se simtă rău. A chemat ambulanţa şi a fost dusă la Spitalul Judeţean Buzău. A fost examinată de mai mulţi medici, dar la scurt timp s-a stins. Rudele fetei sunt furioase şi acuză medicii de neglijenţă.

„Avea sângerări abundente, nazale. Au lăsat-o sângerând până a doua zi la ora 12.00, moment în care au început să îi pună perfuzii, să îi pună sânge”, spune Ioana Gulie, prietena tinerei decedate.

„Era perfect sănătoasă. Pe timpul sarcinii nu s-a văitat de nimic”, susține Gheorghe Ichim, iubitul tinerei care a murit după cezariană.

Familia acesteia a depus plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

Cazul a fost preluat de politiștii Biroului Investigații criminale, rezultatul cercetărilor urmând a fi condiționat și de concluziile medicilor legiști”, a declarat Florina Crucianu, purtător de cuvânt la IPJ Buzău.

Facem anchetă să vedem despre ce este vorba, luăm și vedem evoluția sarcinii pe parcurs, dacă a avut și alte boli pe parcurs”, a spus Ion Japie, presedintele colegiului medicilor Buzău.

Atopsia făcută în spitalul judeţean nu a putut stabili cauza morţii. Astfel că probe biologice au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Capitală pentru a se stabili ce a provocat moartea tinerei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri