Idee controversată: Primăria din Paris va deschide un centru pentru consumul controlat de droguri

Data publicării:
drogomani

Autorităţile franceze au anunţat că centrul pentru dependenţii de droguri va fi amplasat într-un fost parc auto din nordul Parisului şi că va fi dotat cu seringi de unică folosinţă. Scopul lui este acela de a preveni răspândirea bolilor şi de a menţine o monitorizare medicală permanentă asupra dependenţilor.

Viceprimarul metropolei, Myriam El Khomri, a detaliat: „Din păcate, există dependenţi de droguri care se injectează în locuri publice, în scările blocurilor, în faţa copiilor. De aceea, cred că e important ca aceşti oameni să poată face acest lucru sub supraveghere medicală şi pentru a-i ajuta, de asemenea, să renunţe.”

Deşi autorităţile franceze promit că vor suplimenta patrulele de poliţie în cartier, locuitorii Arondismentului 10, în care se află şi Gara de Nord a Parisului, se tem că zona va deveni nesigură. Ei precizează şi că prezenţa consumatorilor este ridicată în alte cartiere, nu lângă viitorul centru.

Stephane Moinard, rezident al zonei, explică: „Ceea ce mi se pare ciudat este că există o problemă cu drogurile în preajma spitalului Lariboisièredar (autorităţile - n.red.) au decis să paseze problema prin crearea unui centru pentru consum în cartierul La Chapelle.”

Potrivit autorităţilor din Paris, centrul va putea adăposti între 80 şi 100 de dependenţi de droguri pe zi, şapte zile pe săptămână. Acesta va fi deschis la toamnă şi va beneficia de expertiza unei echipe de medici, psihiatri şi psihologi, care va încerca să-i ajute pe dependenţi să renunţe la consumul de droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri