Mâncarea din spital, degustată de patru ori înainte să ajungă la pacienți

Data publicării:
oala spital ceai - captura tv - 16 iulie 2015-1

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu găsesc explicaţia. Poate un vas neclătit cum trebuie. Nu ştiu sigur”, spune bucătăreasa sancționată.

Ancheta internă a spitalului a stabilit însă că femeia este de vină. Nu s-a aflat însă şi cum a ajuns detergentul de vase în ceai. Acum, toată lumea va fi vigilentă.

„Ne-am luat niște măsuri de precauție. Am înființat, pe lângă controlul medicului de gardă, încă trei filtre”, spune Dana Toader, directorul adjunct al Spitalului de Pediatrie Piteşti.

Pe lângă medicul de gardă, care până acum era singurul responsabil de calitatea hranei, mâncarea va mai fi gustată de încă un medic, de o asistentă şi de bucătăreasă.

„În aceste borcane sunt probe din mâncarea preparată astazi și servită copiilor care va fi păstrată la frigider timp de 48 de ore”, spune Roxana Urdea, asistent dietetician.

Părinţii copiilor internaţi nu sunt însă convinşi că noile măsuri îi vor feri de alte incidente.

Noile măsuri de la Spitalul de Pediatrie din Argeş au fost luate după incidentul de săptămână trecută. Atunci, medicul de gardă s-a simţit rău după ce a gustat din ceaiul pregătit pentru cei peste 100 de copii internaţi. A oprit la timp distribuirea băuturii toxice care conţinea detergent de vase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri