Sari la conținut

Maternitatea Elena Doamna: Pacienți în stare gravă în urma unor operații, sancțiuni minime pentru medici

Medicul Doina Iancu a fost acuzată în 1999 de moartea unei paciente pe care a operat-o și de moartea bebelușului acesteia. Medicii au spus că decesul pacientei a survenit în urma unor complicații apărute în timpul operației, iar cazul a fost închis.

În 2004, medicul Doina Iancu nu a descoperit în urma testelor că o pacientă urma să nască un bebeluș mort. A fost declarată din nou nevinovată în urma anchetei Colegiului Medicilor, iar structura centrală a spitalului a sancționat-o doar cu o mustrare verbală.

Același medic a fost acuzat în 2006 că i-ar fi fisurat vezica urinară unei paciente în timpul unei intervenții chirurgicale. Colegiul Medicilor nu a sancționat-o, dar instanța a decis atunci să o sancționeze cu o amendă de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale și o alta de 250 de lei, cu titlul de daune materiale.

În martie 2014, o tânără de 19 ani care dorea o întrerupere de sarcină a fost la un pas de moarte. De ea s-a ocupat directorul medical actual al maternității, Răzvan Socolov. În timpul intervenției au survenit complicații, iar tânăra a ajuns în situație critică și a avut nevoie de cinci intervenții chirurgicale pentru a fi salvată, dar nimeni nu a fost încă găsit vinovat de această situație.