Medic: Ce putem face pentru a preveni anxietatea, depresia sau epuizarea psihică

Data publicării:
fata depresie

Psihologul Sabina Dumitrescu precizează că persoanele care fac mişcare sunt ferite de anxietate şi depresie. Medicul mai spune că bolile psihicului pot fi prevenite dacă ţinem cont de câteva reguli de bază: stilul de viaţă echilibrat şi activitatea fizică moderată.

Statisticile spun că persoanele care fac mişcare sunt ferite de depresie sau anxietate. Sigur că nu toţi oamenii îşi permit să plătească un abonament la sală, dar pot face exerciţii fizice acasă, pot alerga în parc”, a explicat Sabina Dumitrescu.

De asemenea, aceasta a precizat că foarte importante sunt concediile. „Este foarte important că fiecare să se poată bucura de un concediu, mai ales acum vara. Lumina şi căldura fac bine. În sezonul acesta, numărul persoanelor depresive este mai mic. Persoanele singure ar putea pleca în concedii cu prietenii. Dacă le place să meargă singuri, este bine să facă activităţi care le plac cel mai mult: să citească, să se plimbe. Pentru persoanele care nu îşi pot lua concediu, specialiştii le recomandă acestora să îşi petreacă weekendul făcând multe activităţi: plimbându-se, ieşind în parc sau în afara oraşului, să gătească”, a spus psihologul.

Deşi multă lume nu leagă somnul de anxietate, epuizare psihică sau depresie, acesta are un rol important. La fel şi suportul celor din jur, dar şi un program echilibrat. Este important ca fiecare persoană să se poată simţi înţeleasă, să îşi poată exprima emoţiile. „Va face şi diferenţa între emoţiile normale şi cele anormale. Multe persoane nu fac diferenţa între depresie şi tristeţe. Nu orice stare de tristeţe este considerată depresie”, a explicat psihologul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri