Sari la conținut

Medici: Cei care au scăpat cu bine din Colectiv ar trebui să își facă analize

Chiar dacă nu au avut probleme medicale în primele zile după incendiul de la Clubul Colectiv, cei care au fost acolo în acea noapte ar trebui să-şi facă analizele. Este opinia medicilor care au în îngrijire răniţii şi care cred că toţi cei din club ar putea avea probleme de sănătate din cauza gazelor toxice inhalate.

Aş dori ca toate persoanele care au fost în club, indiferent că au ieşit, ar trebui să treacă cumva prin spitale, fie prin medicul lor de familie, fie prin spitalele astea care au fost arondate şi se ocupă de arşi, vă rugăm să veniţi să vă reevaluăm, să ştim dacă sunteţi într-o stare generală bună, ca să nu apară complicaţii ulterioare.”, spune Florentina Radu Ioniţă, directorul Spitalului Militar.

Alin Pandaru a scăpat cu viaţă din tragedia de la Colectiv pentru că întâmplarea a făcut să fie aproape de ieşire. Speră că nu a avut timp să inhaleze mult fum. Şi-a făcut deja un prim set de analize dar e decis să revină la control.

Temerea mea a fost imediat că aş fi putut inhala fum în momentul în care m-am întors să îi scot pe ceilalţi blocaţi la intrare. Aşa că apoi am fost a doua zi imediat la spital, m-au primit foarte repede ca urgenţă, mi-a fost luat sânge, mi-a fost dat oxigen, am făcut radiografie pulmonară, au fost ok rezultatele, am putut să mă externez, iar joia trecută am fost din nou la medicul de familie pentru încă un set de analize.”, a spus Alin Pandaru, martor.

Problema este că nimeni nu ştie exact numărul celor care se aflau la momentul incendiului în Clubul Colectiv, iar estimările variază între 300 şi 500 de persoane. Dacă scădem răniţii ajunşi direct în spitale, alţi 150, sau poate chiar 300 de tineri ar trebui să ajungă la controale medicale. 

Pe aceeași temă