Ministrul Eugen Nicolăescu, despre protestele medicilor: Nu ne înţelegem pe un punct şi ne luăm lumea în cap?

Data publicării:
eugen nicolaescu mediafax

Eugen Nicolăescu a spus despre o eventuală grevă generală a medicilor că „nu le spun medici, le spun foarte mulți sindicaliști”.

„Dacă dumneavostră ați ști structura celor care fac partea din această coaliție, ați vedea că eu am dreptate”, a afirmat ministrul.

„Eu sper ca oamenii aceştia să înţeleagă că nu aşa se rezolvă problemele – nu ieşind în stradă, nu făcând presiuni pe miniștri – nu cred că se rezolvă așa. Se rezolvă la masă, la dialog. Am avut foarte multe dialoguri cu dumnealor. Un singur lucru nu ne-am înţeles, atât, dublarea salariilor medicilor rezidenţi. Pe care dumnealor, din șapte puncte, ne-o consideră nenegociabilă. Nu cred că este corect, noi ne înţelegem pe șase puncte și pe-al șaptelea nu ne înțelegem și din cauza asta ne luăm lumea în cap și facem ce vrem? În 2010, când s-au redus (veniturile – n.r.) cu 25% a ieşit nimeni în stradă? A țipat cineva? S-a făcut grevă? Nimic. Noi când le-am pus la loc, acum vor să fie dublate. Am spus că putem să dăm, dar eşalonat”, a susţinut ministrul Sănătăţii, invitat la Kilometrul 0.

„Eu sunt singurul ministru care a triplat salariile medicilor rezidenți – 2006, 2008”, a mai spus Nicolăescu.

El a adăugat că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire la nivelul ministerelor pentru a vedea ce soluţii sunt pentru rezolvarea problemelor.

După ce angajaţii din sistemul sanitar au anunţat că încep protestele, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că acestea nu se justifică și a chemat la dialog și responsabilitate. Potrivit acestuia, doar 8.000 de medici ar avea motive să fie nemulţumiţi de salarii.

După ce cadrele medicale au ieşit în stradă mai multe zile la rând, iar discuţiile cu reprezentanţii ministerului au eşuat, Eugen Nicolăescu a subliniat că singura problemă nerezolvată este cea a salariilor rezidenţilor.

„Dacă din toate problemele avem rezolvări 95%, pentru una singură, credeți că este nevoie sa protestați? Dumneavoastră decideți”, le-a transmis ministrul protestatarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri