Prelevare multi-organ și multi-țesut realizată la Spitalul Militar Central

Data publicării:
medic spital getty

FOTO: Getty Images

Potrivit unui comunicat al unității medicale remis miercuri Agerpres, prelevarea s-a realizat, după obținerea acceptului familiei, de la un pacient de 55 de ani, la care a fost formulat, luni, diagnosticul de moarte cerebrală.

Conform protocoalelor Agenției Naționale de Transplant, la prelevarea multi-organ și multi-țesut au participat echipele medicale specializate de la Institutul Clinic Fundeni, pentru recoltarea organelor interne (rinichi și ficat), iar pentru recoltarea de țesut osos, tendinos și cartilagii medicii SUUMC au intrat, în echipe mixte, cu cei din Spitalul Clinic Colentina. Recoltarea de cornee și de piele a fost realizată de echipe proprii ale SUUMC, specialiști din Secția Clinică de Oftalmologie și Secția Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. O parte din țesuturile recoltate au fost trimise, spre conservare și, ulterior, utilizare, către băncile acreditate de către Agenția Națională de Transplant.

"Infrastructura umană, tehnică și de suport logistic de care dispune SUUMC i-a permis să obțină, în februarie 2014, acreditarea Ministerului Sănătății, prin intermediul Agenției Naționale de Transplant, pentru a desfășura activități de prelevare și transplant țesut osos, tendinos și cartilagii și pentru activitatea de prelevare organe, țesuturi și celule, umane, în scop terapeutic, fiind singura instituție medicală din rețeaua Ministerului Apărării Naționale care poate desfășura astfel de proceduri", se arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri