Sari la conținut

Românii, despre stilul de viaţă sănătos - studiu

 

Aproape trei sferturi dintre femei spun că este important consumul de fructe şi legume, față de doar două treimi dintre bărbații care cred același lucru.

De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite, în comparație cu 46% dintre reprezentanții sexului masculin, menţionează GfK, scrie Mediafax.

Situația pe regiuni ale țării arată că locuitorii din Banat - Crişana - Maramureş acordă mai multă atenție alimentației, aproape 80% definesc stilul de viață sănătos prin consum de fructe şi de legume şi 57% preferă produsele proaspete, naturale.

La polul opus se află dobrogenii, cu cei mai puțini fani declarați ai fructelor şi legumelor - 67% - şi bucureştenii - doar 37%.

În schimb, 7 din 10 locuitori ai Capitalei consideră că exercițiile fizice au un aport important asupra sănătății, iar 6 din 10 fac mișcare în mod regulat.

GfK a realizat un studiu asemănător în 23 de țări la nivel global. Astfel, rezultatele arată că românii se aliniază tendințelor globale în materie de stil de viață sănătos la capitolele sport (57% global, față de 58% local) şi alimentație sănătoasă (59% global, ca şi la nivel local).

Diferențe apar în ceea ce priveşte odihna care este mai mult prețuită la nivel global, de 66% dintre respondenţi faţă de 37% dintre români.

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eşantion de 1.000 de respondenţi din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani, metoda folosită fiind cea a interviurilor față în față.