Sari la conținut

SĂNĂTATE. Recomandările experților pentru persoanele care lucrează la birou


„Angajații care desfășoară activități de birou trebuie să stea în picioare cel puțin două ore în timpul programului de lucru” - este sfatul unui grup de experți care a realizat un studiu pe această temă pentru o agenție guvernamentală britanică din domeniul sănătății, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Această recomandare ar trebui eventual să fie extinsă la patru ore pe zi, întrerupând perioadele prelungite de stat pe scaun prin utilizarea de birouri adaptate pentru lucrul în picioare și șezând la care ar trebui să se adauge plimbări regulate, arată studiul publicat marți în British Journal of Sports Medicine.

Studiul a analizat datele epidemiologice internaționale și programele de intervenție pentru sănătate ținând cont că un număr tot mai mare de cercetări leagă perioadele prelungite petrecute pe scaun la birou de riscul crescut de moarte prematură sau de îmbolnăvire cu o formă grea de boală.

Mai mult, experții recomandă angajatorilor să-i avertizeze pe angajați în legătură cu riscurile pe care le reprezintă pentru sănătate lucrul prelungit în poziția așezat, să încurajeze o mai bună nutriție și reducerea stresului și consumului de alcool și tutun.

Pe aceeași temă