SCANDALUL LAPTELUI. Fermierii cer demiterea șefului ANSVSA

Data publicării:
1203fermieri-54360

Reprezentanții industriei alimentare îi reproșează conducerii ANSVSA că nu a dat informații concrete în urma controlului făcut la producătorii și distribuitorii de lapte.

Cer public primului ministru și ministrului Agriculturii să-l demită pe domnul Țurcanu, pentru că modul în care a gestionat această situație îngrijorează producătorii, afecteaza foarte mult consumatorii și, până la urmă, nu știm nimic din ce s-a întâmplat. Ca președinte al ANSVSA, nu poți să ieși pe scări și să dai niște declaratii în care să nu spui nimic”, a declarat Ștefan Nicolae, președintele Agrostar.

În plus, spun agricultorii și fermierii, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară trebuie să anunțe numele fermelor și fabricilor unde s-a găsit lapte cu aflatoxină.

Deși au trecut cinci zile de la izbucnirea scandalului legat de laptele contaminat, dar inspectorii sanitar veterinari nu au reușit să analizeze decât jumătate dintre probele culese de la fermele și fabricile de lapte. În cazul a trei ferme și doi procesatori, laptele avea un conținut de aflatoxă peste limita maximă admisa. Cele 80 de tone de lapte au fost sechestrate și oprite de la comercializare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri