Spondiloza cervicală, afecţiunea oamenilor care stau mult la birou

Data publicării:
om birou calculator crop

„Spondiloza cervicală este o afecţiune de deteriorare a coloanei vertebrale, localizată la nivelul vertebrelor şi a discurilor intervertebrale cervicale. Este cea mai întâlnită afecţiune a coloanei vertebrale la adult. Spondiloza cervicală îţi limitează mişcările gâtului”, spune Daniela Stanca, kinetoterapeut.

Potrivit acesteia, cauzele spondilozei cervicale sunt: adoptarea unei poziţii incorecte a coloanei cervicale - statul prelungit în faţa calculatorului sau la birou, accidentele sau traumatismele gâtului, lipsa de activitate fizică - aceasta duce la slăbirea muşchilor care nu mai sunt capabili să susţină corect coloana vertebrală, obezitatea, prin împovărarea articulaţiilor şi a coloanei vertebrale, predispoziţia genetică.

Kinetoterapeutul Daniela Stanca recomandă celor care au spondiloză să meargă la un medic specialist, să evite pe cât posibil medicaţia - simptomatologia fiind efectul unei cauze, medicaţia rezolvă doar simptomatologia; după ce merg la medic, să meargă şi la un fizioterapeut care să aleagă mijloacele cele mai potrivite pacientului care au ca obiective relaxarea musculară, redarea mobilităţiii ţesutului fascial, îmbunătăţirea circulaţiei la nivel local.

În plus, cei care au fost diagnosticaţi cu această afecţiune trebuie să îşi adapteze mediul extern - de exemplu, poziţia în care stau la birou, tipul de scaun - şi să evite activităţile la sala de fitness, dat fiind faptul că sunt foarte multe exerciţii care stresează zona cervicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri