Sari la conținut

Tinereţe fără bătrâneţe. Dieta de la începutul anului

Carmen Ioniţă este organizator de evenimente. Are o viaţă agitată, iar anul trecut a reuşit să slăbească 8 kilograme. Însă în perioada sărbătorilor s-a bucurat de meniurile tradiţionale, iar odată cu noul an s-a întors la dietă.

„Prânzul meu de astăzi este un smoothie realizat din Kale, spanac, mentă, cam aşa arată”, spune Carmen Ioniţă.

Fie că au pus sau nu kilograme în plus de sărbători, cei nemulţumiţi de propria greutate îşi doresc ca în noul an să arate impecabil.

Numărul pacienţilor se înmulţeşte, pot să spun că este spre dublu faţă de alte luni din an, constat o creştere semnificantă a traficului pe site-ul meu în care public articole legate de nutriţie, de sănătate”, afirmă Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

Ianuarie prin excelenţă este luna cea mai aglomerată din an într-o sală de fitness. E perioada în care oamenii se întorc după sărbători, după momentele de relaxare, vor să intre în an în plină forţă. Îşi fac planuri. Îşi propun lucruri”, spune Anamaria Putinică, PR-ul unei săli de fitness.

„Persoanele care integrează în programul de scădere în greutate şi componenta fizică, sportul, au şanse mult mai mari să reușească”, adaugă Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

Problema este că entuziasmul începutului de an scade încetul cu încetul. Iar asta pentru că nu este de ajuns să mergem la nutriționist şi la fitness, atrag atenţia medicii. În plus, statisticile arată că 80% dintre cei care slăbesc ajung din nou, în cel mult 5 ani, la greutatea pe care o aveau înainte.

Cum ne păstrăm motivaţia pentru tot restul anului şi care este secretul unei diete cu rezultate pe termen lung, aflaţi duminica, de la ora 13:30, la emisiunea "Tinereţe fără bătrâneţe".

Pe aceeași temă