Sari la conținut

Tratamentul stomatologic al cardiacilor. Ce complicaţii pot apărea

„Este foarte important ca în momentul în care pacientul se prezintă în cabinet să aibă loc o anamneză în care să se afle istoricul pacientului. De asemenea, este important să nu ascundem medicului problemele de sănătate pentru că astfel putem preveni complicaţiile. O hipertensiune arterială netratată, din cauza folosirii substanţelor anestezice, din cauza fricii, anxietăţii, poate duce la creşterea tensiunii arteriale şi poate apărea un puseu hipertensiv activ. Astfel, apar transpiraţiile reci, agitaţia, anxietatea şi trebuie măsurată tensiunea arterială. De obicei, această tensiune arterială are valori crescute, trebuie să oprim tratamentul stomatologic şi să încercăm să controlăm valorile tensiunii arteriale.

Aceste probleme apar la pacienţii hipertensivi care se duc la medicul cardiolog, dar care nu urmează tratamentul prescris de specialist. Din acest motiv, atunci când avem un pacient cu probleme cardiace trebuie să colaborăm cu medicul cardiolog pentru a preveni eventualele complicaţii.

Anestezia, în general, este recomandată de medicul cardiolog, de obicei se recomandă anestezia fără adrenalină pentru a nu creşte tensiunea arterială. Pacientul trebuie să ne spună despre problemele cardiace şi împreună să conducem planul de tratament.

O durere specifică în infarct miocardic acut poate fi o durere localizată în mandibulă. Trebuie să-i spunem medicului stomatolog şi împreună să putem preveni eventualele complicaţii.”