VIDEO. Spital de coșmar, la Călărași. Explicațiile Consiliului Județean

Data publicării:
conditiispital

Grupul sanitar al secției de pediatrie de la Spitalul Călărași arată jalnic. Nici saloanele secției nu sunt mai departe de imaginea dezolantă.

Secția de pediatrie a fost inaugurată în 1986 și de atunci reparațiile au fost făcute rar şi incomplet. Sute de sesizări scrise de mamele copiilor internaţi şi chiar de şefa de secţie au rămas fără răspuns.

Consiliul Judeţean Călăraşi, care trebuie să asigure finanţarea, găseşte explicații în loc de bani. Două milioane de lei costă renovarea şi consolidarea clădirii.

„Corpul acesta, deşi este mai nou, prezintă un pericol seismic. Noi nu am putut să reabilităm secţiile datorită faptului că trebuie făcută consolidarea”, spune Marian Dinulescu, vicepreşedintele CJ Călăraşi.

Consiliul Județean susţine că a făcut reparaţii de peste trei milioane de lei în ultimii şapte ani la spitalul judeţean. La Pediatrie, însă, nu se vede mai nimic.

„Bugetul spitalului este restrâns. Cu un meșter și cu o găleată de var sau o cutie de vopsea nu se poate renova o secție”, spune Constantin Ioniță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Autorităţile locale promit acum că în două săptămâni secția va fi igienizată, apoi renovată.

Ministerul Sănătăţii a trimis anul trecut inspectorii să controleze spitalul. Aceștia au închis bucătăria şi au constatat diverse probleme, dar nu au avut ochi să vadă că secţia de Pediatrie se năruie.

Vă invităm să ne transmiteţi ştiri, sesizări, fotografii şi imagini video pe adresa digivox@digi24.ro, la numărul de telefon 031.400.24.24 sau folosind formularul de pe site-ul digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri