VRANCEA. Pacienţii Spitalului Judeţean stau cu orele la coadă pentru consultaţii gratuite

Data publicării:
0712 20spital 20vrancea-37325

Potrivit Ziarului de Vrancea, cele mai aglomerate cabinete sunt cele de diabetologie şi cardiologie, unde există câte un singur medic, obligat să deservească un judeţ întreg. Bonurile sunt limitate ca număr şi se dau atât prin telefon cât şi la ghişeu.

Ca să fie siguri că ajung să fie văzuţi de medic, bolnavii se aşează la coadă de la miezul nopţii, indiferent de vreme. Şi asta se întâmplă zilnic.

Indignaţi, pacienţii acuză conducerea spitalului de inerţie şi vin chiar cu soluţii pentru intrarea în normalitate. O astfel de propunere este afişarea electronică a bonurilor disponibile cu o zi înainte şi pe internet.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii „Revista presei”, jurnalistul Cornel Condurache a explicat situaţia cu care se confruntă bolnavii vrânceni şi a amintit că, în urma unei campanii a Ziarului de Vrancea, s-a reuşit ca în anul 2008 la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" să fie amenajată o sală de aşteptare decentă, astfel încât oamenii să nu mai trebuie să stea cu orele afară, în frig.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri