Sari la conținut
News Alert

VIDEO. În atelierul unui designer român cu succes în Germania

Designerul Elena Nancu a emigrat din România când era încă adolescentă. Acum are un studio de modă şi un butic elegant în centrul Berlinului.

Reporterul Digi24 Magda Crișan a stat de vorbă cu ea și i-a aflat povestea.

- Buna Elena, mă bucur că te întâlnesc. Ai plecat la 14 ani din România. Cum e povestea?

- Mama mea a fugit din ţară în februarie 89 neştiind că va veni Revoluţia şi după un an ne-am decis să venim şi noi în Germania.

- Ce din munca ta e românește?

- Probabil pasiunea.

- Se apropie alegerile (legislative din Germania, interviul a fost realizat înaintea scrutinului – n.r.). Avem doi candidaţi principali. Cum aţi imbrăca-o pe doamna Merkel, dar pe domnul Schulz?

- Doamna Merkel e de neconfundat, a reuşit cu o simplă jachetă şi niște pantaloni şi chiar dacă se îmbracă aşa, are câteodată mesaje ascunse, culoarea jachetei depinde de situaţie. Este mereu un statement.

Domnul Schulz ar putea să se îmbrace un pic mai cool. Se îmbracă foarte conservator. Sigur, liderul social-democrat nu se poate îmbraca super-fancy, dar Schroeder se îmbrăca cool şi era tot liderul Partidului Social-Democrat.

- Cum se descurca un designer român pe scena din Berlin?

- Unii greu, unii uşor. Dar nu conteaza naţionalitatea. Am cetăţenie română şi germană, nu sunt tratată ca o creatoare de moda româncă, ci ca una berlineză.

- Dacă ar fi să alegi o textură, un material pentru Germania, ce ai alege?

- Poate fâş, că nemţii merg mult prin ploaie!