„Ca-n filme”. Cum ar arăta Pământul după sfârșitul lumii

Data publicării:
30122012 20ca 20n 20filme 20apocalipsa-41233

Emisiunea „Ca-n filme” de la Digi24 s-a hotărât să arate cum şi-au imaginat cineaştii din istorie că ar arăta Pământul după sfârşitul lumii.

„Ca-n filme” a călătorit, în ultima sa ediţie din acest an, în locuri în ruină, distruse, acolo unde oamenii se străduiesc să supravieţuiască.

Ultima ediţie din 2012 a fost prezentată de actorul de teatru, film şi televiziune Şerban Pavlu. El a acceptat provocarea realizatorilor emisiunii şi a interpretat unul dintre ultimii oameni rămaşi în viaţă după ce Pământul a fost lovit de năpastă. Actorul a filmat câteva ore alături de echipa emisiunii, într-un decor trist şi parcă desprins dintr-unul dintre filmele care vorbesc despre moartea civilizaţiei.

Despre filmele postapocaliptice au vorbit actriţa Ana Ularu şi criticii de film Andrei Dobrescu şi Cristi Mărculescu.

Invitata rubricii de interviu din această ediţie a fost actriţa Ioana Blaj, pe care cei mai mulţi o ştiu, pentru că ani de zile a jucat, împreună cu iubitul său, actorul Paul Ipate, într-unul dintre cele mai cunoscute şi mai amuzante spoturi tv.

Ioana a vorbit despre eforturile prin care trece o actriţă din noua generaţie în dorinta de a juca în cât mai multe filme, despre viitorul profesiei de actor în România, dar şi despre greşelile pe care actorii tineri nu ar trebui să le facă.

„ E trist. E trist să stai pe bară fiindcă, vrând nevrând, eşti înconjurat de oameni din domeniul tău. Vezi oameni care muncesc, care fac lucruri tot timpul şi îţi doreşti şi tu să faci ceea ce îţi place. Şi n-ai cum. Nu vine telefonul ăla magic să te anunţe: băi, ai luat un casting! Sau o să joci într-un lungmetraj. Sau urmează o piesă de teatru! Să faci ceva singur iarăşi e un lucru destul de greu, pentru că iarăşi, nu ştii de unde să o apuci. Ca actor, e mai greu. Ca regizor, mai ai cumva... ştii că tu iniţiezi ceva. Ca actor, să găseşti un regizor, să găseşti bani, să găseşti sponsori, să găseşti locaţii, e mult prea greu. Şi da, e trist să stai pe bară!”, a explicat Ioana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri