CONVERSAȚII ESENȚIALE. Ivan Varapaev: Noi nu activăm prin cultură, cultura activează prin noi

Data publicării:
ivan varapaev

Povestea lui Ivan Varapaev a început să se deruleze frumos, în faţa camerei de filmare, începând cu perioada în care era un actor tânăr şi rebel din Irkutk.

„Era sfârşitul anilor 90, eu şi câţiva prieteni şi colegi făceam teatru acolo. Făceam ceva ce nu era pe înţelesul nimănui în acest oraş. Şi eu aveam un comportament foarte excentric, criticam totul şi era de aşteptat că nu voi avea înţelegere cu autorităţile locale. Dar totul a fost foarte firesc în acea situaţie şi eu am fost nevoit să plec din oraş. Dar, datorită acestui fapt, acum locuiesc în Moscova şi în Varşovia. Dar să ne înţelegem că nu eram eu tipul cel bun şi nişte oameni mari m-au alungat din oraş. Aşa au fost lucrurile atunci...”, și-a amintit Ivan Varapaev.

Prezent la Sibiu cu spectacolul său, „Iluzii”, Ivan Varapaev, unul dintre cei mai premiaţi regizori şi dramaturgi ruşi spune că tot ce-şi doreşte mai mult este să aducă bucurie oamenilor.

„Eu altfel văd creaţiile mele, lumea mea este altfel. Sunt optimist, eu încerc să aduc bucurie şi fericire oamenilor. Ceea ce fac eu fac cinstit şi cu o maximă transparenţă faţă de mine şi faţă de spectator. Nu există eu şi cultura – cultura şi noi sunt definiţii de nedespărţit. Noi nu activăm prin cultură – cultura activează prin noi. Există doar cultura. Nu e altceva”, a spus dramaturgul.

Despre o viaţă fascinantă de artist, despre marile întâlniri artistice sau despre teatrul de calitate, într-un interviu de excepţie cu Ivan Varapaev, sâmbătă, de la 20.10, la „Conversaţii esenţiale”, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri