24înOraș. Concertele și piesele de teatru ale săptămânii

Data publicării:
akua naru 1

 

Luni e prima zi a Festivalului de Comedie 2013. Prima piesă din concurs, „Parfum de viață”, este reprezentația care se aruncă cea dintâi in fata juriului. Este povestea unei femei oarecare, o muncitoare într-o fabrică, ce își declamă zilnic fericirea. Și nu oricum, ci într-un continuu dialog cu subconștientul ei. Piesa se joacă la Teatrul de Comedie, de la ora 18.00. Și tot în cadrul festivalului, dar în afara concursului în plină stradă, în centrul vechi, va avea loc comedia „Cosarii” a Teatrului Masca.

Marți va concerta o cântăreață specială, într-un concert ce împleteste hip-hop-ul cu jazzul și cu soul-ul. Akua Naru se numește cântăreața de origine americană, care vrea să demonstreze că și femeile pot cânta hip hop, dar cu mai multa emoție și melodicitate. Și dacă tot este vorba de un concert inedit, cântăreata urcă pe scenă alături de o trupa de jazz. Trupa care a uimit Timișoara și Clujul, Akua Naru se oprește și în București, la Silver Church, de la ora 21.00.

Miercuri este programat concertul unui alt artist internațional, un alt cântăreț de hip-hop, dar din zona „mainstream”: Akon. Americanul de origine senegaleză nu este pentru primă dată în România. În 2007 a mai concertat pe litoral. Cântăretul a intrat în Cartea Recordurilor pentru numărul impresionant de vânzări pe care l-a avut la tonuri de mobil. Totuși, este un artist și un producător de renume, care a colaborat cu Michael Jakson, Lady Gaga și David Guetta.Va cânta în noul club Lyo, din București.

Joi este aniversare: trupa Țapinarii împlinește 12 ani de existență și au și un album proaspăt ieșit pe piață. Concertul va avea loc la Green Hours, de la ora 20. Și tot joi, Urma închide sezonul de concerte în Silver Church, de la ora 21.

Ce se întâmplă în țară

La Constanța se montează piesa lui Chris Simion „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, în Club Harlequin.

Tot la capitolul teatru, la Timișoara, pe 18 și 19 iunie, prestigiosul teatru Globe, din Anglia, pune în scenă piesa lui Shakespeare, „Regele Lear”, în curtea Colegiului Național Bănățean.

La Brașov, Puya vine joi, în Club Goha, pentru un concert.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri