Sari la conținut

Afacerea unor români în Maldive

Corina şi Mihai şi-au petrecut luna de miere în Maldive. Fascinaţi de acele locuri, au revenit timp de opt ani. În final, au luat o decizie care avea să le schimbe viaţa - şi-au pus în plan să deschidă o pensiune.

„În atolul nostru avem mai mult de 105 recife, în jur de 60 de insule, dintre care maximum 20 sunt locuite, restul sunt insule sălbatice”, spune Mihai Mulea.

S-au documentat şi au început să caute un partener local. Singuri ar fi fost cu mult mai dificil, pentru că în Maldive doar localnicii au dreptul să deţină terenuri şi proprietăţi.

„Demersurile pentru pensiunea pe care am construit-o acolo au început anul trecut în primăvară cu câteva vizite ca să găsim locaţia ideală, să găsim atolul în care să mergem şi să găsim partenerii cu care să începem”, povestește Mihai.

Pensiunea a fost amenajată într-o fostă cabană pescărească. Cei doi soţi au investit zeci de mii de euro până când construcţia a fost transformată după cum şi-au dorit. Iar la începutul acestui an a fost gata să primească oaspeţi. „Am avut noroc cu prieteni, cu familie, ne-au ajutat în designul pensiunii. Ne-au ajutat mult localnicii, constructorii de acolo. A fost o muncă de echipă”, spune Corina Mulea.

Investiţiile în afaceri imobiliare în ţari exotice au şanse mari de reuşită, dacă sunt bine promovate, consideră experţii în turism. Zonele tropicale devin căutate de turişi mai ales când în Europa este sezon rece.

Alexandru Lăcătușu, directorul unei agenții de turism, spune că „pentru Maldive de exemplu, e perioada cea mai optimă, un sejur de aproximativ de șapte nopți, sejur efectiv cu drumul, e nouă zile. Prețurile încep de undeva de la 2.100 de euro.”

Pensiunea tinerilor români are 14 locuri. Pentru o cameră dublă, un turist plăteşte 90 dolari, pe o noapte. În aceşti bani sunt incluse trei mese şi băuturi răcoritoare, dar şi trei excursii.