BONTON. Interviu cu Roja Dove. Povestea din spatele parfumurilor exclusiviste

Data publicării:
parfum

Roja Dove se joacă cu mirosurile. Englezul este un "master" parfumier, istoric al parfumurilor, profesor şi supranumit cel mai bun "Nas" . A primit o distincţie în Marea Britanie ca ambasador al Creativităţii. Din mâna lui ies unele dintre cele mai scumpe şi extravagante miresme. A fi parfumier este o meserie pe care a învătat-o în tinereţe, când a descifarat tainele aromelor, ca ucenic.

„Când eram învăţăcel, am făcut ucenicie cu cineva care mi-a fost mentor, şi am stat cu el şi am petrecut o zi mirosind doar 10 uleiuri pe care a trebuit să le ţin minte şi a doua zi am avut alte 10 parfumuri noi şi următoare zi încă 10 plus cele 20, şi apoi alte 10 plus cele 30, şi cred că telespectatorii îşi vor da seama că să recunoşti mirosuri aşa, când ajungi la 40-50 devine dificil. Şi apoi uşor eşti lăsat să faci amestecuri, şi de aceea ucenicia este un antrenament de 15 ani. Chirurgii se pregătesc 8 ani, aşa că antrenamentul pentru un parfumier este dublul timpului”, spune Roja Dove..

E o meserie rară şi dificilă, iar creativitatea nu este totul: un parfumier îşi antrenează zilnic nasul, pentru a putea stăpânii perfect fiecare aromă.

Când s-a antrenat a trebuit să ţină minte 3.000 de esenţe pure.

Roja Dove creează parfumuri pe comandă pentru o clientelă exclusivistă, care plăteşte pentru ele zeci de mii de euro. Dar fiecare aromă înseamnă luni bune de creaţie şi ingrediente dintre cele mai fine.

„Munca mea nu este munca unui chimist, pot spune că este ceva mult mai artistic. Este felul în care ştii să balansezi formula şi de aceea durează aşa de mult. Uneori un parfum îţi iese foarte repede alteori îi ia mult timp”, dezvăluie parfumierul.

Cel mai dificil parfum de armonizat a fost parfumul personal. O aromă pe care o poartă cu el de ani buni. O compoziţie exclusivistă de aur, iasomie şi alte ingrediente secrete. Un parfum ce se produce în ediţie limitată.

Roja Dove spune că există mai puţini parfumieri în lume, decât astronauţi. El este unul dintre cei mai buni, pentru că ceea ce crează este mai mult decât un parfum, este o artă.

Urmăriţi povestea celebrului parfumier în materialul video ataşat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri