Casa Christie's, amendată cu 4.200 de euro fiindcă a propus la vânzare fildeș

Data publicării:
christies



Obiectul de fildeș a fost scos la vânzare în 28 aprilie 2015, cu o sumă estimată între 1.200 și 1.800 de lire sterline (1.600-2.400 de euro), fără să prezinte documentația regulamentară obligatorie în acest tip de licitație.

Christie's a recunoscut că a încălcat Convenția asupra comerțului internațional cu specii de faună și floră sălbatice amenințate de dispariție (Cites), a anunțat într-un comunicat poliția din capitala britanică.

"În acel caz, fildeșul era montat în argint, dar era în realitate un fildeș brut, nemodificat și care nu ar fi trebuit scos la vânzare fără actele necesare", a declarat Rowena Roberts, responsabil britanic însărcinat cu protecția faunei, subliniind că "aceste legi au fost stabilite pentru a proteja elefanții".

"Christie's condamnă fără echivoc masacrarea elefanților pentru traficul ilegal de fildeș și nu va vinde nici fildeș modern, nici brut, indiferent din ce epocă ar fi", a declarat într-un comunicat casa de licitații. "Este un incident izolat și suntem convinși că răspunsul onorabil era să acceptăm acuzațiile", adaugă comunicatul.

Și proprietarul obiectului, în vârstă de 63 de ani, a fost inculpat pentru propunerea spre vânzare a fildeșului.

Circa 30.000 de elefanți sunt uciși anual pentru fildeș de braconieri tot mai bine echipați. Efectul este dramatic: împreună, morțile naturale și cele imputate braconierilor depășesc rata de reproducere a speciei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri