Sari la conținut

Cazinourile și medicina din România, atracții pentru turiștii străini

Cei mai mulţi dintre turiştii străini care vor veni în România anul acesta vor fi din Israel. Asta după ce Germania a dominat în ultimii ani topul ţărilor care au adus turişti pe piaţa românească. Statistica arată o prezență tot mai susținută a israelienilor în România, care i-au devansat numeric pe italieni şi francezi.

Anul trecut, numărul israelienilor care au ajuns în România a urcat la 219.000, cu 60% mai mulţi decât în 2014. În felul acesta, statul din Orientul Mijlociu a urcat o poziţie şi a ajuns pe locul doi în topul ţărilor care aduc turişti pe piaţa locală. Cel puţin o parte dintre cei care au venit au ales România pentru că în Israel sunt interzise cazinourile. Aceştia aleg în special Bucureștiul, se cazează la hoteluri scumpe și lasă în urma lor şi mulţi bani. Alţii vin pentru Delta Dunării, Transilvania sau litoralul Mării Negre.

Afacerile sunt un alt scop pentru care israelienii aleg România. În plus, o parte dintre aceştia caută să se şi trateze în ţară. Aşa că vânează pachetele medicale sau stomatologice care sunt mult mai ieftine decât în vest.

Turiştii israelieni sunt foarte interesaţi de ceea ce înseamnă turismul de sănătate. Partea de balneo, de turism de sănătate trebuie să capete o greutate foarte importantă în strategia noastră de ţară, pe industria turismului, nu numai prin prisma resurselor extraordinare pe care le dispune România şi a specialiştilor foarte bine calificaţi, dar şi datorită faptului că s-au făcut investiţii”, spune Anca Pavel Nedea, Autoritatea Naţională pentru Turism.

În general, cei mai mulţi turişti străini care vin la tratament vin în special pentru operaţiile estetice şi pentru tratamentele dentare. Chiar dacă în România aceste tratamente şi intervenţii sunt şi la jumătate de preţ faţă de ceea ce oferă alte ţări precum Franţa sau Germania, străinii tot plătesc câteva mii de euro pentru acestea.

Anual, peste şapte mii de străini vin în România pentru a merge la dentist, iar sumele pe care le lasă aici sunt între 1500 și 2000 euro pentru fiecare pacient.

Anul trecut numărul total al turiştilor străini a crescut cu 17 la sută, şi a ajuns la 2,2 milioane.