Sari la conținut
News Alert

Cel mai bătrân absolvent de medicină din lume a studiat în România

Atomic Leow, cel mai vârstnic absolvent de medicină din lume: Sunt doctorul Atomic Leow, am 66 de ani și am venit în România ca să-mi îndeplinesc visul de a deveni medic.

El este Atomic, din Singapore. Şi-a lăsat familia la 13.000 de kilometri distanță pentru a studia la Iași. Nu stăpâneşte bine limba română. Face, însă, eforturi, iar în fața pacienților încercă să-și stăpânească emoțiile și să vorbească pe înţelesul lor.

Atomic Leow, cel mai vârstnic absolvent de medicină din lume: Îi întreb - cum te numești, de ce ai venit la spital, unde e durerea? Aici? Ficatul? Fumați? Oh, fumatul nu-i bun.

A devenit student la Universitatea de Medicină din Iași când avea 60 de ani. Are o adevărată colecţie de diplome de licenţă şi master în domenii precum științele agricole, pedagodia, teologia, toxicologia, dar visul lui a fost acela de a deveni medic, la fel ca ceilalți membri ai familiei.

Atomic Leow, cel mai vârstnic absolvent de medicină din lume: Fiica mea este medic, vărul meu este chirurg transplantolog de rinichi și ficat, nepotul meu este doctor, nepoata este medic, iar altă nepoată este studentă la medicină. Cumnatul meu este șef de secție în Australia. Acum este rândul meu.

Foto: Facebook

Recunoaște însă că în primii doi ani i-a fost destul de greu să se adapteze la climă, mai ales iarna și să își facă prieteni, din cauza diferenței de vârstă dintre el și colegii de la universitate.

Tsai Chen Wei, coleg: Filosofia chinezească spune că nu e niciodată prea târziu și nu ești niciodată prea bătrân să studiezi.

Bărbatul și-ar dori să intre în Cartea Recordurilor drept cel mai vârstnic absolvent de medicină din lume.

Atomic Leow, cel mai vârstnic absolvent de medicină din lume: Am citit despre un medic indian, absolvise medicina la vârsta de 64 de ani. Mi-am propus să-i bat recordul.

La Iaşi, 2.500 de tineri din toate colţurile ţării vor să devină medici.

Pe aceeași temă