Cel mai scump vin din lume. O sticlă de Bordeaux de 12 litri s-a vândut cu aproape 200.000 de dolari

Data publicării:
licitatie-1

Potrivit experţilor, 2009 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru producerea vinului. Chiar şi la preţul de aproape 200.000 de dolari, una dintre sticle cele trei sticle, protejată de o cutie din lemn de stejar, şi-a găsit cumpărător. Directorul companiei Chateau Margaux explică de ce o sticlă cu acest vin este atât de scumpă.

„Balthazar, această sticlă mare, permite vinului să se păstreze aproape pentru totdeauna într-o astfel de cutie”, subliniază el.

Reprezentanţii companiei franceze nu vor să repete prea curând îmbutelierea vinului în sticlele de 12 litri. Cumpărătorii unei astfel de sticle, care cântăreşte cu totul 64 de kilograme, au şi o ofertă specială.

„Clienţii sunt duşi cu un avion, la clasa I, spre Franţa, pentru a se bucura de un tur privat al complexului istoric, iar la final iau cina cu Paul Pontallier, unul dintre cei mai respectaţi producători de vin din Bordeaux”, spune Oliver Dixon, director la Le Clos.

Margaux este un mic sat, înconjurat de vii, la 30 de kilometri de Bordeaux. Acolo se produce vin de peste 400 de ani, iar licoarea este atât de apreciată datorită parfumului şi puterii sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri