CONSILIER DE ETICHETĂ. Ce facem când suntem cu actuala parteneră și ne întâlnim cu fosta

Data publicării:
etikk

Actualul nostru partener, pentru a nu ne insulta, este de preferat să păstreze distanţa faţă de fosta parteneră. Asta înseamnă că nu se poate apropia de fosta parteneră la o distanţă mai mică de o lungime de braţ. Apropierile, mângâierile, pupăturile, nu se întâmplă mai ales când actuala parteneră este de faţă. Tocmai pentru că ar ofensa această persoană.

Este, în schimb, de bun gust să rămânem într-o relaţie cordială cu foştii sau fostele partenere, înţelegând prin această relaţie cordială că ne vom saluta, vom păstra distanţa, vom face prezentările de rigoare.

În schimb, vom evita să devoalăm amintiri petrecute împreună şi orice amănunt care vizează intimitatea pe care am împărtăşit-o cu fosta parteneră sau fostul partener, tocmai pentru a ne demonstra respectul faţă de actuala relaţie.

În cazul în care partenerul nostru omite aceste aspecte, este indicat ca noi să îi atragem foarte tacticos şi foarte cordial şi foarte cald atenţia asupra faptului că ne simţim într-o situaţie uşor incomodă. Însă este de prost gust din partea noastră să facem o criză reală de nervi.

Sănătos, în schimb, pentru ca relaţia pe care o avem să fie una de lungă durată, este ca inclusiv aceste subiecte să nu fie păstrate tabu, să fie discutate. Tocmai pentru că într-o relaţie comunicarea este cel mai important aspect.

Şi din punctul de vedere al codului de bune maniere comunicarea este un aspect important. Asta înseamnă că o persoană manierată înţelege, este educată, este citită, înţelege ce se întâmplă la nivelul ăsta.

Suntem acum în relaţia actuală, iar ce a fost până acum vom saluta de la geam, pasager, la fel ca Regina Angliei, păstrându-ne desigur tactul şi comunicând tot ceea ce dorim să clarificăm.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri