Copenhaga. O călătorie în lumea poveștilor lui Andersen

Data publicării:
copenhaga

O călătorie de 3 zile în capitala Danemarcei se poate transforma într-o experienţă de neuitat. Din Bucureşti nu sunt zboruri directe spre oraşul danez, dar puteţi găsi curse la preţuri convenabile, cu o escală la Amsterdam. Dacă vă încumetaţi să străbateţi Europa până în capitala Danemarcei trebuie să vă înarmaţi cu răbdare, pentru că aveţi de condus aproape 2.000 de kilometri.

Ajunşi în Copenhaga, vă puteţi caza în centrul oraşului, pentru a fi aproape de atracţiile turistice. Preţurile pornesc de la 70 de euro, pentru un hotel de două stele şi merg spre 150 de euro, până la 235 de euro la hotelurile de cinci stele.

Aproape orice traseu în Copenhaga începe de la statuia Micii Sirene, creată după personajul basmului lui Hans Christian Andersen. Zeci de turişti se înghesuie pentru o poză în faţa statuii care a împlinit recent 100 de ani. Neapărat trebuie să vă relaxaţi, la pas, pe străzile din centrul oraşului, să poposiţi într-un bar şi să degustaţi berea daneză.

Un loc interesant este Christiana, un adevărat oraş în oraş, un loc al neconformiştilor. Pentru un pic de adrenalină, mergeţi în Parcul Tivoli şi încercaţi o cursă în montaigne-russe. O experienţă desosebită poate fi Grădina Zoologică a oraşului, unde aveţi ocazia să hrăniţi urşii polari. Amatorii de istorie au la dispoziţie sălile Muzeului naţional al Danemarcei. Acolo sunt exponate de la epoca de piatră până în zilele noastre.

Iar o zi încărcată nu se poate încheia decât la cumpărături, pe strada Stroget, una dintre cele mai lungi artere pietonale din Europa, cu nenumărate magazine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri