Cuba, un paradis care l-a fermecat pe Ernest Hemingway

Data publicării:
plaja in cuba afp-1

Cel mai bun sezon pentru vizitarea Cubei este în perioada noiembrie - martie. Avionul este cea mai simplă metodă de a ajunge pe cea mai mare insulă din Caraibe, însă biletul nu este deloc ieftin - trebuie să luaţi în calcul un preţ cuprins între 700 şi 4.900 de euro, fie că vorbim de o călătorie cu una sau două escale.

Cazarea echilibrează, totuşi, balanţa, fiindcă pentru şapte nopţi petrecute într-un hotel de trei stele din capitala Havana, costă 123 de euro, în timp ce o cameră la un hotel de cinci stele costă 550 de euro.

Localnicii au un sfat pentru cei care ajung în capitala Havana - aduceţi-i un omagiu lui Che Guevara şi dansaţi rumba pe stradă. Dansul este, de altfel, cea de-a doua natură a cubanezilor. Oamenii dansează pe străzile din zona veche a capitalei. E bine de ştiut, totuşi, că puţini dintre ei vorbesc limba engleză, din cauza tensiunilor care au existat şi încă există între această ţară şi Statele Unite.

Odată familiarizaţi cu Havana, puteţi încerca şi diversele excursii organizate pe insulă. Un tur prin junglă costă 39 de dolari, în timp ce plimbările - fie pe mare, cu catamaranul, fie în junglă, cu jeep-ul - aproximativ 70 de dolari.

Cuba are un patrimoniu arhitectural rar întâlnit. Printre edificiile care merită amintite se numără El Templete, cea mai veche construcţie neoclasică din Havana, Mănăstirea Santa Clara, dar şi Piaţa Armelor.

Iar dacă doriţi doar să leneviţi la soare, plajele din Cuba sunt printre cele mai bune din lume. Sunt potrivite oricărui gust şi oferă ocazia perfectă pentru a vă bronza în timp ce vă legănaţi într-un hamac şi ascultaţi valurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri