DIGIMATINAL | Papillon, o alegere regală

Data publicării:
vlcsnap-2016-07-04-07h58m24s179

"Toata lumea, când le-am adus : vai, ce urechi frumoase pot avea, vai sunt superbe! Toată lumea se uita la urechi şi acelaşi lucru mi-a atras şi mie atenţia. Mi se par feminine, mi se par căţeluse delicate şi plăcute la văz.". spune Simona Preda, stăpâna unor câini din rasa Papillon

Urechile mari, franjurate, care seamănă cu aripile de fluture, sunt cele care au dat numele acestei rase. Iar eleganţa, delicateţea şi caracterul lor au reuşit să facă din Papillon cea mai iubită rasă în rândul Marilor Case Regale din Europa.

"E o rasa care se adaptează foarte usor la orice tipar, la tiparul persoanei care stă foarte mult în apartament, pe canapea, se uită la televizor sau la persoanele care preferă plimbările în parc, după-amiază sau în weekend.", mai spune Simona Preda

Este exclusiv un câine de companie, drăgălaş, ascultător, tandru, într-o căutare continuă de atenţie. Îi place să stea în braţele stăpânului, dar nu ratează nicio partidă de joacă, atunci când i se iveşte ocazia.

Câinii din rasa Papillon nu latră excesiv, dar îşi fac datoria de "clopoţel" atunci când simt pe cineva străin în apropierea casei în care stau.

În ciuda fragilităţii aparente, sunt nişte câini cu o sănătate de invidiat. Cu un minimum de îngrijire şi o hrană adecvată pot depăşi vârsta de 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri