Sari la conținut

DIGIMATINAL | Vacanță în Insulele Baleare

Turiştii obişnuiţi cu faimoasele plaje din Mallorca sau Ibiza vor fi seduşi de liniştea pe care o vor găsi pe malurile albite de soare ale ţărmurilor din Menorca. Aici se aud, în mare parte, zgomotul produs de valuri şi ciripitul păsărilor.

Cea mai estică insulă din arhipelagul Baleare trăieşte în ritmul său lent. Partea veche a oraşului este plină de clădiri albe, palate nobiliare elegante şi biserici cu ornamente baroc, care datează din secolul al XVII-lea. Ca să le vedeţi pe toate, trebuie să străbateţi alei înguste, pietruite, de-a lungul cărora se mai găsesc şi magazine de suveniruri, restaurante şi baruri. Şi dacă tot ajungeţi aici, nu rataţi piaţa de peşte a oraşului, adăpostită într-o clădire din 1895.

Principala atracţie din zona veche este piaţa Born, în jurul căreia sunt aşezăminte care au fost folosite pentru societăţile caritabile din secolul al XIX-lea. În spatele primăriei din oraş este Bastionul Guvernatorului, de unde puteţi admira panorama urbei. Doritorii de produse locale pot merge la distileria Xoriguer, de unde se poate cumpăra ginul menorcan, care are o aromă aparte. Tot aici o să găsiţi şi lichioruri cu esenţă de muşeţel, genţiană sau scorţişoară. Acestea, în mod tradiţional, se gustă calde.

Pasionaţii de navigaţie se vor simţi răsfăţaţi la Menorca. Zilnic sunt organizate tururi cu bărci de diferite dimensiuni, în care este inclus ca bonus, un prânz cu paella. Fortul Marlborough din golful Mao a fost ridicat de armata britanică, după ce, în 1708 a cucerit insula. Astăzi este muzeu şi se poate vizita. Şi dacă sunteţi pe o insulă, este musai să încercaţi fructele de mare. Restaurantele de pe coastă îşi aduc cu propriile bărci prada marinăşi este aproape imposibil să nu găsiţi preparate proaspete în fiecare zi. Spania nu este o destinaţie scumpă, dar este sigur un loc perfect pentru vacanţă