JURNAL PENTRU COPII. Drumeție în Grădina Zmeilor

Data publicării:
miruna gradina zmeilor

Grădina Zmeilor este unul dintre acele locuri care îţi atrage atenţia încă din momentul în care îi auzi numele. Formaţiunile de aici au luat naştere în decursul a mii de ani şi cuprind un ansamblu neregulat de stânci, cu forme bizare: turnuri, ciuperci, ace sau abrupturi stâncoase.

Există o legendă potrivit căreia, demult, în zonă trăiau, laolaltă, atât zmeii, cât şi oamenii. Şi dacă în poveşti zmeii sunt în general fiinţe fioroase, aici, aceştia nu făceau altceva decât să îi protejeze pe localnici. De aici şi numele de Grădina Zmeilor.

O altă legendă spune că în urmă cu mulți ani aici a fost împietrită o fată chiar de către mama ei vitregă.

Cei care nu au fost niciodată la Grădina Zmeilor trebuie să ştie că cele mai cunoscute formaţiuni sunt: Zmeul, Zmeoaica, Moşul, Călugării, Căpitanul, Soldaţii şi Sfinxul.

Mulți geografi vorbesc despre Grădina Zmeilor ca despre un loc unic in Europa. Și totuși, deseori, Grădina Zmeilor este comparată cu Meteora din Grecia.

În orice caz, Grădina Zmeilor a devenit un loc tot mai căutat de turişti, mai ales după ce la începutul anilor 2000, obiectivul turistic a fost declarat rezervaţie naturală.

Prin urmare, dacă nu aţi ajuns până acum la Grădina Zmeilor... grăbiţi-vă!

Imagini amuzante. Prin ce peripeţii a trecut Miruna atunci când a filmat la Grădina Zmeilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri