Kitsch-uri de Paște în orașele din toată țara

Data publicării:
kitsch


În centrul Iaşiului, tronează o buturugă uriaşă, acoperită de ciuperci, pe care stau iepuri ornamentali. Celor de la primărie li se pare o idee bună de a sugera atmosfera de Paşte ca-n poveşti. Nu de aceeaşi părere sunt ieşenii.

În faţa Mitropoliei nu-şi au locul, asta e sigur.

Dar sunt frumoase?

Nu ştiu, cred că-s kitsch-uri, aşa le consider. Nu mi se pare ceva deosebit şi în spiritul sărbătorii care urmează”.

Ăsta e nivelul celor care au proiectat şi au gândit aşa ceva.

Dar cum vi se par?

De prost gust, părerea mea”, spun oamenii.

În afara de buturugă, din loc în loc, ieșenii mai dau și de câte un iepure sau un ou uriaș. Ornamentele au fost cumpărate de Primărie anul trecut și au costat 35.000 de euro.

În Bușteni, celor de la primărie le plac ghirlandele cu ouă și flori. Unele ornamente au fost cumpărate, altele au fost închiriate. Sunt oameni care sunt încântați de ele, dar și alții cărora li se par kitsch-uri.

Diseară se aprind şi o să fie o frumuseţe diseară, cred, la Înviere”.

Un pic cam încărcat cu ornamente. Şi lipseşte mai multă verdeaţă. Ar trebui mai multe flori, ceva, ornamente din astea. El este foarte încărcat cu ornamente de Paşte”, sunt de părere localnicii.

Instalaţii luminoase, ouă colorate şi iepuri cu salopete. Asta îi întâmpină pe gălăţeni în două parcuri din oraş. Este al treilea an consecutiv când municipalitatea comandă montarea unor astfel de obiecte în locurile publice din oraş. Au costat 127.000 de lei.

Aurel Vlaicu, City Manager: Avem în două zone publice, în Grădina publică şi în Parcul Eminescu, montate aproximativ 35 de figurine, sunt 3D, sunt figurine cu tematică de Paşte şi sperăm că vor fi apreciate de către oameni.

Ca peste tot, oamenii au păreri împărţite.

Întotdeauna este loc de mai bine. Dar este frumos, e binevenit.

Potrivite cu sărbătoarea pascală care va urma. Îs foarte frumoase!”, cred gălățenii.

Și Capitala a fost gătită de sărbătoare. În marile intersecţii din oraş au apărut ouă colorate şi flori uriaşe.

Sumare, destul de meschine. În sfârșit, nu știu dacă ideea este să cheltuim foarte mulți bani pe ornamente de Paște”, cred bucureștenii.

Nu-mi inspiră nimic, sunt niște prostioare din plastic, nu au o idee în spate, nu știu”.

Iar în inima Capitalei, în Piața Unirii, în cea mai mare fântână arteziană de acolo, au răsărit ouă ornamentale.

Din Suceava merită menționat un ou gigant, de peste 7 metri înălțime și aproape două tone greutate, pe care Primăria a dat 10.000 de euro, care tronează pe platoul Cetății de Scaun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri