Sari la conținut

Minivacanță în stațiunile-șantier de pe litoral. Acestea arată ca în extrasezon

Reporterii Digi24 au luat litoralul la pas, dinspre sud, spre nord. Prima oprire, Vama Veche.

În staţiune mai e mult de lucru până când străzile şi terasele vor fi amanejate cum trebuie. Cu toate astea, mii de tineri vor veni aici. Unii dintre ei vor sta la cort.

La hoteluri, nici măcar la cele de o stea preţurile nu sunt mici.

Noi avem camere cu baie proprie, aer condiționat, minifrigider și televizor. Acestea sunt la prețul de 180 de lei pe noapte, pentru perioada de 1 mai, camere duble. Hotelul e ocupat de acum mai bine de o lună”, spune Mihaela Rădulescu, administratorul unui hotel de o stea.

O altă stațiune, Neptun, arată mai degrabă ca în plină toamnă.

Noi suntem aproape gata, până marți terminăm. Dar stațiunea nici 1 la sută nu e pregătită”, e de părere un comerciant.

Poate preţurile de cazare, practicate de puţinii hotelieri care mai deschid de 1 mai să mai îmbie câţiva turişti să vină la Neptun. Acestea pleacă de la 30 de lei pe noapte de persoană, la un hotel de 2 stele și ajung până la 75 de lei pe noapte de persoană, la un hotel de 4 stele.

În staţiunea Mamaia, în schimb, preţurile sunt mari, însă pentru distracţie turiştii sunt dispuşi să plătească chiar și 2.500 de lei pe noapte pentru un Sky Senior Suite, la un hotel de 5 stele.

Dar şi cele de 4 stele sunt pregătite pentru turişti. „Am pregătit un pachet de 3 nopți, care include demipensiune și acces la centrul nostru spa, unde turiștii se pot bucura și de masaje, de diferite proceduri”, spune Cătălin Tănase, şef recepţie hotel 4 stele.

Totuşi, nici staţiunea din nord nu este pregătită. De exemplu, faleza nu va fi pietruită la timp. Pe o porţiune de aproximativ un kilometru turiştii vor merge ca pe uliţă.