Monaco, paradisul miliardarilor

Data publicării:
monaco mfax

Actualul teritoriu ocupat astăzi de oraşul stat Monaco, era în 1215 o fortăreaţă care aparţinea genovezilor. Familia Grimaldi, cea care conduce şi în zilele noastre regatul monegasc, a avut o primă încercare de preluare a conducerii în 1297. Controlul complet a fost obţinut abia în secolul al XV-lea. Dezvoltarea economică a acestui stat a venit odată ce a fost construita prima linie de cale ferată, care lega oraşul de Franţa. Deschiderea cazinourilor la începutul secolului al XIX-lea a fost însă momentul esenţial al conturării personalităţii oraşului şi al transformării lui într-o destinaţie exclusivistă.

Dacă vreţi să ajungeţi cu avionul la Monaco, preţul unui bilet vă va afecta serios bugetul. Costă între 2000 şi 2500 de euro un drum dus-întors. Dar, dacă vă place răsfăţul, atunci destinaţia este perfect aleasă. Pe lângă jocurile de noroc, aici vă puteţi delecta cu o vizită la Muzeul Oceanografic, fondat de Prinţul Albert I, unde a fost director celebrul biolog marin Jacques Cousteau.

Alte două obiective care merită văzute sunt şi Grădinile Exotice şi Pestera Observatorului. Grădinile oferă câteva milioane de specii de plante numite de specialişti suculente - cactuşi, pe înţelesul tuturor. Dedesubt, la o adâncime de 60 de metri, puteţi vizita o peşteră preistorică ce are un peisaj spectaculos. Bugetul pentru o vizită la Monaco presupune şi bani pentru hotel şi masă, aşa că vă urăm succes la cazino.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri