Peste 400 de edituri participă la târgul de carte Gaudeamus

Data publicării:
targ gaudeamus captura

Peste 600 de evenimente editoriale sunt programate în cele cinci zile de târg: lansări de carte, întâlniri cu scriitori, ateliere pentru copii şi lecturi publice. A devenit deja o tradiţie ca editurile să ofere reduceri şi de peste 50% cu ocazia acestui eveniment. Recunosc însă că înregistrează vânzări-record pe durata târgului. Iar în timp, evenimentul Gaudeamus a crescut în dimensiuni şi în prestigiu.

De la 66 de edituri, câte au fost la prima ediţie, s-a ajuns la 400 de expozanţi declaraţi cu stand propriu”, spune Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului internaţional de carte Gaudeamus.

Aproximativ 120.000 de vizitatori au fost înregistrațu la ediţia precedentă. Dar târgul nu este doar un loc pentru cititori. Evenimentul e un prilej bun şi pentru autori să fie cunoscuţi şi traduşi în străinătate. Anul acesta participă la târg agenţii literare din Franţa, Italia, Marea Britanie şi Turcia.

Pentru prima dată la târgul Gaudeamus, în postura de invitaţi de onoare se vor afla în acest an mai multe ţări. Cititorii se vor putea apropia de literatura nordică, invitate fiind Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Suntem foarte fericiţi să fim oaspeţii de onoare ai Târgului Gaudeamus. Vor participa 10 autori nordici şi vor avea loc nouă lansări ale unor cărţi noi pe piaţa românească”, a spus Anders Bengtcen, ambasadorul Suediei în România.

Târgul de carte va fi dechis până duminică. Biletul care asigură o singură intrare costă 5 lei, iar abonamentul pentru toata perioada târgului, 10 lei. Pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi intrarea este liberă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri