PROIECT. Parc safari şi de aventură într-o fostă unitate militară din Suceava

Data publicării:
5386173-AFP Mediafax Foto-STEPHANE DE SAKUTIN

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a prezentat ministrului Maria Grapini, în localitatea suceveană Păltinoasa, proiectul parcului „Safari-Adventure Park Bucovina”, care va fi construit pe o suprafaţă de 96 de hectare, într-o zonă împădurită, pe locul unei foste unităţi militare unde a funcţionat un depozit de armament.

Potrivit lui Nechifor, actualele facilităţi existente, clădirile, dar şi linia de cale ferată îngustă vor fi modernizate şi integrate în noul concept de parc de aventură, care va include o zonă pentru copii, river rafting, tiroliană, paintball, turism extrem, dar şi o zonă de safari cu animale, aclimatizate zonei, care vor trăi în semi-libertate.

În acest parc urmează să fie amenajate structuri de cazare şi de alimentaţie publică, un amfiteatru cu scenă pentru spectacole tematice, replica unui sat bucovinean unde turiştii vor putea vedea o parte din meseriile tradiţionale şi diverse obiceiuri, dar acvarii.

Cătălin Nechifor a precizat că judeţul are structuri turistice pentru un asemenea proiect, cu peste 11.400 de locuri de cazare în 434 de unităţi clasificate şi peste 23.000 de locuri în unităţile de alimentaţie publică, anul trecut, în judeţ fiind 238.000 de sosiri înregistrate oficial.

Președintele CJ a spus că acest parc ar putea fi inaugurat în vara anului 2015, cea mai bună formulă de finanţare a investiţiei este de parteneriat public-privat, între Consiliul Judeţean şi un partener privat.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri, Maria Grapini, a spus, la rândul său, că va susţine acest proiect în principal pentru că este un proiect cu impact economic. „Voi prezenta favorabil acest proiect”, a spus ministrul, care a arătat că într-o zonă ca Bucovina, unde „Dumnezeu a dat”, trebuie doar adăugat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri