Sari la conținut

Promovare turistică de zeci de mii de euro în sate uitate de lume. Primar: „Cred că aveţi un fix cu muntele şi cu marea”


Nicolae Catrina, primar Potlogi: „Este un centru care ... în afară de sănătate are 40, câte am spus, 40 de locuri de cazare? 40 de camere locuri de cazare, cu restaurant, cu sală de conferinţă, cu echitaţie, cu piscină. Piscina acoperită care funcţionează şi pe timp de vară şi pe timp de iarnă, terenuri de tenis, handbal, tenis şi de.... cum se spune? o baltă unde turiştii pot pescui.

(Ce turişti?) E o întrebare care mă lăsaţi blocat. Cum adică ce turişti? Ştiţi că acest centru are în fiecare săptămână turişti? Ştiţi că aici se ţin treninguri? Este o afacere a celui de aici care aduce grupuri şi de români, şi de străini. Şi aici se desfăşoară aceste activităţi. Nu am înţeles de ce, dacă nu sunt munţi şi nu este mare, omul se duce numai la munte şi la mare? Nu. Este chiar un lucru foarte deosebit. Vizavi de centrul ăsta de turism, pardon, vizavi de Grand Resort, există teren unde a fost casa lui Grigorescu.

(Dar nu e nicio casă memorială, nu e nicio statuie...) Nu, nu suntem pe aceeaşi undă... Echitaţie, piscină, spa, locuri de odihnă, pescuit, baschet, handbal, tenis.

(Şi oamenii care vin să practice toate aceste lucruri aici, în centru, cine sunt, de unde vin ei?) Din toată ţara şi din lume. Din Italia, din Franţa, din Germania. Bine, eu v-am înţeles că sunteţi mai tinerică un pic. Dar parcă vreţi să-mi tăiaţi aripile! Cred că aveţi un fix cu muntele şi cu marea”.

Pe aceeași temă