Reportaj. Turist în Polonia

Data publicării:
cerbi

Polonia are cele mai multe păduri sălbatice din Europa, practic o treime din suprafaţa ţării e reprezentată de parcuri şi rezervaţii naturale. Aventura noastră începe în nord-estul ţării, în regiunea Podlaskie. La 150 de kilometri de Varşovia, găsim cea mai mare fermă de cerbi. Peste 200 de animale zburdă pe mai bine de 500 de hectare. Turiştii pot hrăni cerbii de aici cu grâu şi ovăz.

Părăsim rezervaţia şi ne îndreptăm spre graniţa cu Lituania. Regiunea Mazsuren sau tărâmul celor 2.000 de lacuri este locul ideal pentru cei pasionati de sporturile nautice. Cine nu are bani să meargă în Costa Rica sau Chile, destinaţii cunoscute pentru turismul de aventură, poate încerca surfingul sau schiul nautic aici. Cu 2.000 se poate sta o săptămână.

„Este un oraş plin de farmec. Totul este frumos, lacurile sunt minunate”, confirmă un turist.

Cel mai cunoscut oraş din regiune este Mikolajki. Perla ţinutului are 4.000 de locuitori şi aproape toţi sunt pescari. Aşa că, cine ajunge aici va găsi terase cu specialităţi din peşte sau produse tradiţionale.

„Peştele este proaspăt şi este afumat după metoda tradiţională, cu lemne. Îl oferim gratis turiştilor care vin la noi. Nu e de vânzare, deşi mulţi ne întreabă”, spune proprietarul unui astfel de local.

În Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, vin în fiecare an peste 13 de milioane de turişti.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri